Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Robotik Rehabilitasyon

  • Home
  • Robotik Rehabilitasyon

Robotik Rehabilitasyon Nedir?

Robotik Rehabilitasyon, fiziksel fonksiyonunu kısmen veya tamamen kaybetmiş hastaların yeniden hareket yeteneğini kazandırmak amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Sanal gerçeklik uygulamalarını da içinde barındıran robotik rehabilitasyon, kanıta dayalı bir tedavidir.

Robotik Rehabilitasyon’un Kullanım Amacı Nedir?

Robotik Rehabilitasyonun kullanım amacı, nörolojik, kas veya kemik ile ilişkili rahatsızlıkların neden olduğu hareket engellerine sahip hastaları tedavi etmekte kullanılır.

Robotik Rehabilitasyon’un Fizik Tedavi’de Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

Robotik Rehabilitasyon hareket kısıtlılığı bulunan, ekstremitede gereksinimi olan tüm hastalarda kullanılabiliyor olsa da; bazı nörolojik vakalar için özellikle işlevseldir. Bunlar

  • İnme (felç)
  • Multipl Skleroz (MS)
  • Serebral Palsi (CP)
  • Parkinson Hastalığı
  • Parapleji (Omurilik Yaralanması)
  • Travmatik Beyin Hasarı (TBI)

Olarak sıralandırılabilir.

Robotik Rehabilitasyon Merkezi olarak bu hastalıkların tedavisinin her döneminde bize başvurabilirsiniz.

Robotik Rehabilitasyon’un Avantajları Nelerdir?

Nörolojik Rehabilitasyon uygulanan hastaların bir kısmında var olan spastisite durumu; robotun istemli hareket prensibiyle minimum seviyeye iner. Spastisiteye sahip olan hastalar için; hastanın planlanan tedavilerde fizyoterapistten komut almak yerine kendi iradesiyle egzersize dahil olması, hastanın motivasyonunu arttırır. 

Daha uzun ve yoğun fonksiyonel eğitim seansları sayesinde manuel tedavilerle kıyaslanamayacak şekilde hızlı ilerlemeler sağlanır. Görselleştirilmiş performans geri bildirimi sayesinde gelişmiş hasta motivasyonu sağlanır. 

Bilgisayar destekli değerlendirme ölçekleri ile hasta gelişimi hakkında kolay ve yeniden elde edilebilir ölçümlerin elde edilmesi mümkün olur.

Robotik Rehabilitasyon’a Ne Zaman Başlanmalı?

Robotik Rehabilitasyon’a hastalığın her döneminde başvurulabilir. Ancak erken dönemde başlanan hastalarda,

  • İyileşme hızının arttığı,
  • Hastanın günlük yaşam aktivitelerinde daha bağımsız olduğu,
  • Hastalık sonrası işlev bozukluğunun daha az kaldığı saptanmıştır.

İnmeli bir hastanın algısı açıldıktan sonra ortalama 2-3 hafta içinde robotik rehabilitasyona başlanması uygun bulunmuştur. Omurilik yaralanmalarında ise ameliyat bölgesinin stabil olması ve yara bölgesinin aktif kanamasının durmasının ardından tedaviye başlanabilir. MS, Parkinson ve kas hastalıklarında ise hastanın hareketlerinin bozulmaya başladığı andan itibaren tedaviye başlanmalıdır.

Randevu Talebi Oluşturun!

Randevunuzu oluşturmak için sizinle iletişime geçeceğiz. Lütfen girmiş olduğunuz iletişim bilgilerinin doğruluğundan emin olunuz.