Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Kök Hücre Tedavisi

  • Home
  • Kök Hücre Tedavisi

Kök Hücre Tedavisi Nedir?

Kök hücre tedavisi, çeşitli hastalıkların ve yaralanmaların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Kök hücreler, vücudun çeşitli hücre türlerine dönüşme yeteneğine sahip özel hücrelerdir. Temel olarak iki tür kök hücre bulunur: embriyonal kök hücreler ve yetişkin kök hücreler.

Kök Hücre Tedavisi ise cerrahi istemeyen ya da ameliyat olamayan, kronik ciddi hastalığı olan hastalarda, sağlık durumu uygun olmayan hastalarda cerrahiye bir alternatif olarak ortaya çıkan bir tedavi yöntemidir. Kişinin kendi kök hücreleri kullanılarak tekrar vücut içine iyileşme sürecini hızlandırması için enjekte edilmesiyle yapılır.

Kök Hücre Tedavisi Neden Uygulanır?

Kök hücre tedavisi, vücuttaki çeşitli bozuklukları veya hastalıkları tedavi etmek, yenilemek ve onarmak amacıyla uygulanır. Kök hücrelerin özelliği, hasar görmüş veya kaybolmuş hücrelerin yerini alabilme yetenekleridir.

Kök Hücre Tedavisi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılabilir ?

Kök Hücre Tedavileri birçok hastalığın tedavisinde iyileştirici olarak görev alır. Bu rahatsızlıkları şöyle sıralayabiliriz:

  • Dizde kireçlenme
  • Kıkırdak yaralanmaları
  • Kas, tendon, bağ yaralanmaları
  • Kırık sonrası
  • Nörolojik hasarlar sonrası
  • İnme
  • Parkinson
  • Cerrahi sonrası

Kök Hücre Vücuttan Nasıl Alınır ve Nasıl Uygulanır?

Kök Hücrelerin Alınması:

  1. Kemik İliği: Kemik iliğinden kök hücre toplama, en yaygın kullanılan yöntemlerden biridir. Genellikle kalça kemiğinden bir iğne ile kemik iliği sıvısı alınır. Bu işlem anestezi altında yapılır ve genellikle bir gün sürebilir. Alınan kemik iliği sıvısı laboratuvar ortamında işlenerek kök hücreler ayrıştırılır.
  2. Kan: Yetişkin kök hücreler, genellikle periferal kan (kan dolaşımında bulunan kan) yoluyla da toplanabilir. Bu işlem, kanın özel bir makineden geçirilerek kök hücrelerin ayrıştırılmasını içerir. Bu yöntemde, bir insanın kanı bir cihaz aracılığıyla alınır, kök hücreler ayrıştırılır ve geri kalan kan vücuda geri verilir.
  3. Yağ Dokusu: Liposuction yöntemiyle yağ dokusundan kök hücreler elde edilebilir. Yağ dokusu, kök hücrelerin çıkarılması için liposuction ile alınır ve laboratuvar ortamında kök hücreler ayrıştırılır.

Kök Hücrelerin Uygulanması:

Eklemdeki hasarı onarmak için, kök hücreler doğrudan eklem içine enjekte edilir. Bu yöntem, osteoartrit ve diğer eklem problemleri için kullanılabilir.

Kök Hücre Tedavisi Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Kök hücre tedavisinin sıklığı, tedavi edilen hastalığa, kullanılan kök hücre türüne, hastanın bireysel ihtiyaçlarına ve tedavi protokolüne bağlı olarak değişir. Her durum özeldir ve tedavi planı, bir sağlık profesyoneli tarafından hastanın özel ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Hemen İletişime Geçin!

Randevunuzu oluşturmak için sizinle iletişime geçeceğiz. Lütfen girmiş olduğunuz iletişim bilgilerinin doğruluğundan emin olunuz.